WAF - WEB APPLICATION FIREWALL

Layer7 ataklara karşı sistemlerinizi güvence altına alın

Disaster Recovery

WAF Nedir?

WAF (Web Application Firewall) sistemlerinizi uygulama katmanına karşı gelen ataklardan koruyan ve güvence altına alan bir güvenlik duvarı hizmetidir.Temelinde HTTP/HTTPS/SOAP/XML/Web servisleri üzerindeki paket anomalilerini algılayarak istenmeyen durumlarda belirtilen yaptırımları uygular.

Doğru hizmetin seçilmesinde alanında profesyonel ekibimiz size rehberlik edebilir.

WAF Neler Yapabilir?

WAF ayrıca bir bilgisayar korsanının yararlanabileceği web uygulamalarındaki zafiyetleri de tarayacaktır. Birini keşfettiğinde, potansiyel bilgisayar korsanlarının onları bulmasını otomatik olarak engeller ve sorunu hemen düzeltmeye odaklanır.Sonuç olarak, güvenlik açıklarını tespit edebilmeleri ve ortaya çıkan, önceden bilinmeyen tehditleri önleyebilmeleri için WAF araçları her zaman güncel tutulması gerekir.WAF yasal trafiği tanıyabildiğinden, bir kuruluşun güvenlik savunmalarındaki zayıf noktaları keşfetmek için de kullanılabilir. Mevcut güvenlik açıklarını keşfedip düzeltebilir ve kuruluşların web uygulamaları üzerinde güvenlik testleri gerçekleştirebilir.

WAF'ın Farkı Nedir?

Bir web uygulaması güvenlik duvarı, web uygulamalarına erişmeye çalışan web trafiğini algılar ve izler. Ağ güvenlik duvarı, bir ağa bağlanan tüm cihazları korumak için kuruluşlar tarafından ve evlerde kullanılan geleneksel güvenlik aracıdır. Güvenlik duvarının arkasındaki her şey güvenilir olarak kabul edilir ve erişim verilirken, diğer her şey engellenir. Büyük kuruluşlar, sistemlerinin izole edilmiş güvenilen bölgelerindeki gizli bilgileri korumak için ağ güvenlik duvarlarını kullanır. Ağ güvenlik duvarı, ağ içindeki ve dışındaki veri paketlerinin akışını kontrol etmek için tasarlanmıştır. Ağ güvenlik duvarı, OSI modelinin Seviye 3 ila 4’ünde çalışırken, WAF Seviye 7’de çalışır. Bu, bir ağ güvenlik duvarının yalnızca ağa yapılan bağlantı isteklerine odaklandığı ve ağa web trafiğine izin vermesi gerektiği anlamına gelir. Ancak WAF, aktarılan web trafiğini araştıran ve uygulama tabanlı güvenlik açıklarından üstün tehdit algılaması sunan daha gelişmiş bir sistemdir.

Citrix WAF & Load Balances

Citrix Web App Firewall, hem bilinen hem de bilinmeyen uygulama saldırılarına karşı koruma sağlayıp daha hızlı iyileştirme için öngörüler sağlayarak uygulamalarınızı ve API'larınızı güvende tutar. Böylece, çoklu bulutta güvenlik duruşunuzdan ve uygulama performansınızdan emin olabilirsiniz.

WAF Sizi ne tür ataklardan korur?

  • SQL injection
  • Cross-site scripting
  • Cookie tampering/stealing
  • Form validation and protection
  • Signature and behavior-based protections
  • Virtual Patching
  • HTTP and XML reply and request format validation
  • JSON payload inspection
  • AI/ML Based zero-day attack protection
  • Bot Management
  • API Security: Rate Limit, Auth, Threat Protection
  • DoS protection: Authentication, authorization, and auditing support and reporting

Siteler arası komut dosyası çalıştırma (XSS) saldırıları

Bir XSS saldırısı, kötü niyetli saldırganın bir web uygulamasının güvenliğindeki boşluklardan yararlandığını görür. Bir kullanıcı etkilenen web sitesini yüklediğinde veri ihlali ve/veya birçok kötü amaçlı eylem ile karşılaşabilir.

SQL enjeksiyon saldırıları

Bu saldırılar, iletişim ve gönderim formları gibi web sitesi formlarına karşı yapılır. Saldırgan, kullanıcının doldurduğu alanlara kötü amaçlı SQL kodları ekler, bu da web sitesinin back-end kısmına erişmesine ve verileri çalmasına olanak tanır.

Sıfır gün saldırıları

Bu saldırılar bir uygulamadaki savunmasız kodları da hedef alır. Ancak, o kadar hızlı gerçekleşir ki, bir kuruluş sorunun varlığından haberdar değildir. Kötü niyetli kişiler, potansiyel güvenlik açıklarını arar, ardından bu boşluktan yararlanmak ve şirketin verilerine ve kaynaklarına erişim sağlamak için saldırılar düzenler.

Satış öncesi sorularınız ve bayilik hakkında bilgi için

info@earth.com.tr mail adresinden veya 0362 432 07 090362 432 07 09 nolu telefon ile ulaşınız